Міністерство освіти України рекомендувало перевести школярів на дистанційне навчання через негоду

Через снігопади діти перейдуть на домашнє навчання
Фото: depositphotos.com
Міністерство освіти і науки України надіслало в обласні департаменти освіти лист із рекомендацією організувати дистанційне навчання дітей через складні погодні умови.

У зв'язку зі снігопадами і зниженням температури повітря Міністерство освіти і науки України рекомендує перевести школярів на дистанційне навчання. Про це 12 лютого повідомила пресслужба міністерства.

Відповідний лист міністерство надіслало керівникам департаментів освіти і науки обласних державних адміністрацій.

"Просимо розглянути можливість організації навчання учнів із використанням технологій дистанційної освіти, інтернет-ресурсів; провести серед учасників освітнього процесу роз’яснювальну роботу щодо попередження переохолодження, техніки безпеки", – зазначили в листі.

У міністерстві підкреслили, що за надзвичайних погодних умов освітні установи можуть самостійно ухвалювати рішення про тимчасове припинення навчання.

Через складні умови вранці 12 лютого в Україні без світла залишалося 86 населених пунктів. Про це повідомили у пресцентрі ДСНС.

За інформацією Укргідрометцентру, найбільший сніговий покрив станом на 12 лютого утворився в Івано-Франківській області – 112 см, а також в Ужгороді – 87 см.