Міноборони України анонсувало нові функції в застосунку "Армія+"

Міноборони запустило "Армію+" у серпні
Фото: Міністерство оборони України / Facebook

Наступна версія застосунку для українських військових "Армія+" матиме функцію навчання, а пізніше в ньому будуть електронний військовий квиток, соціальні послуги і бонуси від бізнесів. Про це заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко повідомила під час зустрічі з делегацією США, інформує 13 жовтня Міноборони України.

Черногоренко назвала основні нововведення "Армії+":

  • навчальний модуль із базовою інформацією про військову справу, який уже погодили з Генеральним штабом ЗСУ;
  • цифровий аналог військового квитка, який матиме таку саму юридичну силу, що й паперовий;
  • система бонусів, знижок і соціальних пільг для військових.

"У цивільному житті ми звикли до зручних цифрових сервісів. Наша мета – зробити військову службу максимально комфортною і сучасною, враховуючи специфіку армії", – наголосила заступниця міністра.

Вона також анонсувала появу в "Армії+" інноваційного сервісу рекрутингу, який дасть можливість військовозобов'язаним переглядати актуальні вакансії у військових частинах.

"Ми прагнемо зробити процес мобілізації більш прозорим та інформативним. Щоб вмотивовані люди, які вирішили добровільно долучитися до лав сил оборони, отримали повну картину можливостей служби",  – сказала Черногоренко.

Контекст:

Появу застосунку "Армія+" міністр оборони України Рустем Умєров анонсував у лютому.

Запрацював застосунок у серпні. "Застосунок "Армія+" доступний в App StoreGoogle Play. "Армія+" – це нове досягнення в цифровізації процесів у війську. Застосунок, що значно полегшить життя наших військових. Тож наші захисники займатимуться службою, а не паперами", – ішлося в повідомленні Міноборони.