Міськвно Полтави намагається адміністративно забезпечити прибуття школярів на репетицію "Безсмертного полку" – ЗМІ

У 2017 році у полтавській акції брали участь діти
Фото: poltava.to

Заступник начальника міськуправління освіти Полтави Наталія Дорохова надіслала директорам шкіл листа з проханням "забезпечити явку учнів" на репетицію акції "Безсмертний полк", пише "Полтавщина".

У Полтаві до репетиції акції "Безсмертний полк" намагаються адміністративними методами залучити школярів. Про це повідомляє "Полтавщина".

Видання опублікувало копію листа заступника начальника управління освіти міськвиконкому Полтави Наталії Дорохової, у якому вона просить керівника школи "забезпечити явку учнів, які будуть нести портрети в супроводі вчителів".

"Є інформація з трьох навчальних закладів міста, що такий лист з управління до них дійсно надходив. Як можна зрозуміти з цього документа, репетиція буде стосуватися акції "Безсмертний полк", суть якої – вийти до Вічного вогню з портретом свого родича, який брав участь у Другій світовій війні", – пише "Полтавщина".

Урочистий хід планують провести 9 травня, його репетицію – 7 травня.

Уперше акція "Безсмертний полк" відбулася у Полтаві 9 травня 2017 року. У ній узяли участь і учні полтавських шкіл.

Фото: poltava.to

Акцію "Безсмертний полк" ініціювали у 2012 році журналісти канала ТВ-2 із російського Томська. У межах акції громадяни 9 травня виходять на вулиці міста з портретами родичів, які воювали.

У 2015-му, 2016-му і 2017 роках в акції брав участь президент РФ Володимир Путін із портретом свого батька.