Молодь частіше почала хворіти на СOVID-19 з ускладненнями – Степанов

В Україні підтвердили понад 545 тис. випадків COVID-19
Фото: depositphotos.com

Молодь почала важко хворіти на СOVID-19. Найкращим способом боротьби з цією хворобою залишається введення повного карантину, вважає міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

У молоді частіше почали фіксувати ускладнення під час захворювання на СOVID-19. Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов у ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV 16 листопада.

"СOVID-19 дуже швидко розповсюджується. Зараз ми бачимо ускладнення у молодих людей. Вони дуже важко переносять захворювання. Саме тому ми змушені знаходити протиепідемічні заходи і пропонувати їх", – сказав Степанов.

За його словами, найкращий спосіб боротьби з хворобою – повний карантин. Однак, за розрахунками Міністерства фінансів і Міністерства економіки України, країна не зможе до нього вдатися, підсумував міністр.

Степанов повідомив про інфікування коронавірусом 14 листопада. Зараз він працює дистанційно. 15 листопада він сказав, що має намір на власному прикладі дізнатися, що відбувається з пацієнтами з COVID-19.

Протягом останньої доби в Україні підтвердили 11 968 нових випадків коронавірусної інфекції. Станом на ранок 17 листопада в Україні загалом підтвердили 557 657 випадків COVID-19, із них 9856 померли і 250 983 одужали.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.