МОЗ іще раз оновило карантинне зонування. Зі списку "червоних" зон прибрали три області

Відповідно до нового списку "червоних" зон, локдауну в Україні поки вводити не потрібно
Фото: EPA
Відповідно до нового карантинного зонування МОЗ України, у "червону" зону входить 10 регіонів. Уранці відомство повідомляло, що їх 13.

МОЗ України ще раз оновило список регіонів, які за індикаторними показниками потрапляють у "червону" зону епідемічної небезпеки через поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Уранці 27 березня відомство опублікувало таблицю, згідно з якою "червоними" було 13 українських регіонів.

В оновленій версії в "червоній" зоні 10 регіонів. "Помаранчевими" стали Чернігівська, Черкаська та Рівненська області.

Скріншот: moz.gov.ua

Водночас міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов повідомляв сьогодні, що Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення ввести із 29 березня обмеження "червоної" зони в Чернігівській області.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов у березні в ефірі каналу ICTV заявляв, що, якщо в Україні буде понад 50% областей у "червоній" зоні, у країні введуть локдаун.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Станом на 27 березня у країні коронавірус підтвердили в 1,6 млн осіб, 31,8 тис. хворих померли, майже 1,3 млн – видужало.

В Україні протягом останніх тижнів зростає захворюваність на COVID-19. 4 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у країні почалася третя хвиля пандемії коронавірусуСекретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов зазначив, що, якщо ситуація з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні почне погіршуватися, можливий новий локдаун.