Мухарський заявив, що виїхав з України і збирається просити політичного притулку

Мухарський заявив, що його позов не розглядають майже чотири роки
Фото: Антін Мухарський / Facebook

Свій виїзд з України актор і шоумен Антін Мухарський пов'язав із претензіями фінансового характеру з боку колишньої дружини, телеведучої Сніжани Єгорової. Мова йде про аліменти.

Український актор і шоумен Антін Мухарський заявив у Facebook, що змушений покинути Україну.

"Якщо ви читаєте ці рядки, це означає, що я вже перетнув державний кордон України і знаходжуся в одній із країн Європи, де, вірогідніше за все, найближчим часом попрошу політичного притулку. Це рішення стало абсолютно спонтанним, адже я до останніх хвилин свого перебування в Україні чекав і вірив у те, що мене почують ті можновладці, до яких я звертався особисто і на яких покладено відповідальність за дотримання законності в цій країні", – написав він.

Свій виїзд з України він пов'язав із претензіями фінансового характеру колишньої дружини, телеведучої Сніжани Єгорової. Він розлучився з нею у 2016 році. У них троє спільних дітей: Андрій (2006), Аріна (2010) та Іван (2012).

У січні 2018 року стало відомо про арешт майна Мухарського через заборгованість Єгоровій 400 тис. грн аліментів.

"20 травня 2014 року я звернувся в Оболонський районний суд із первинним позовом про перегляд суми аліментів, указаної в контракті, та визначення порядку побачень із дітьми. Але цей позов досі не розглянуто", – розповів шоумен.

Він також заявив, що став "головним злісним аліментщиком країни", і поскаржився на підтримані Верховною Радою 7 грудня зміни до законодавчих актів щодо посилення захисту права дитини на належне утримання.

"Згідно з нововведеннями, державні та приватні виконавці можуть на свій розсуд установлювати боржникам з аліментів заборону виїзду за кордон, відбирати водійські права і право користуватися зброєю (тобто право на самозахист), доправляти до виконавця в наручниках в автозаку, скеровувати на соціальні роботи і навіть запроторити у в'язницю, порушуючи тим самим не лише Конституцію України, але й Женевську конвенцію", – зазначив Мухарський.

4 січня 2018 року документ підписав президент України Петро Порошенко.

5 лютого Мін'юст запустив Єдиний онлайн-реєстр боржників. У ньому міститься понад 75 тис. електронних записів про неплатників аліментів. Серед них – депутати, посадовці та представники силових структур.

У 2017 році Мухарський одружився з мистецтвознавцем Єлизаветою Бєльською.