На адмінкордоні із Кримом провели навчання десантників і резервістів – ЗСУ

Військові відпрацювали дії на спостережних постах
Скріншот відео: Командування об'єднаних сил ЗС України / YouTube
Українські військові провели навчання на постах спостереження, розташованих поблизу адміністративного кордону з тимчасово окупованих Росією Кримом. Про це пресслужба командування Збройних сил України повідомила 4 серпня у Facebook.

"Постійні навчання та тренування є звичайною справою для воїнів-десантників, які входять до складу підпорядкованого командуванню угруповання військ, що несе бойову службу на південному напрямку", – сказав командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

За його словами, військові відпрацювали дії на спостережних постах і їхнє посилення підрозділами резерву. Учасники навчань знищили умовного супротивника. Десантники під час тренувань долали різні перешкоди і займали позиції на складних ділянках місцевості.

Наєв заявив, що досвід участі в антитерористичній операції і операції Об'єднаних сил продемонстрував, що від підготовленості кожного військовослужбовця залежить боєготовність підрозділу.

Контекст:

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму, який відбувся 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.