На металургійному підприємстві заявили, що псевдоекологи намагалися відсудити 80 млн грн

Адвокати стверджують, що псевдоактивісти оплачували мітинги проти промислових підприємств і вимагали гроші
Фото: gmk.center
Юристи компанії "АрселорМіттал" повідомили в коментарі "5 каналу", що псевдоекологи спочатку звинувачували підприємство в екологічних проблемах, після цього почали підбурювати жителів Кривого Рогу звертатися в суд і обіцяли їм виграш в розмірі 1 млн грн, від яких кожен мав віддати 20% групі під керівництвом експрокурора міста.

Загалом у компанії намагалися відсудити 80 млн грн.

"Фактично, створивши проблему, пані [колишня співробітниця екологічної прокуратури Василиса] Нікульнікова почала шукати людей, яким чином за допомогою громадськості та людей створити підприємству проблеми", – розповіла юристка адвокатського об'єднання "Фінекс" Ольга Марченко, яка представляє інтереси підприємства.

Адвокати заявили, що псевдоактивісти оплачували мітинги проти промислових підприємств і вимагали гроші, тобто діяли як екорейдери.

"Це дуже легко відрізнити. Якщо до власників підприємства і до менеджменту підприємства ставляться протиправні вимоги, що там із тебе 10% у статутному капіталі чи з тебе там певна сума коштів – $100 тис., $10 тис., $20 тис., – це вже вимагання. І це перша ознака того ж екорейдерства, чи просто вимагання під приводом екологічних тем", – заявив партнер адвокатського об'єднання Іван Проданик.