На найвищій точці над річкою Дніпро завод "Запоріжсталь" підняв державний прапор

Акцію приурочено до Дня державного прапора та 30-річчя незалежності України
Фото: inform.zp.ua
Комбінат "Запоріжсталь" групи "Метінвест" встановив національний прапор на пілоні вантового моста, який у межах програми "Велике будівництво" зводять у Запоріжжі. Прапор розташований на найвищій точці над річкою Дніпро – за 95 м над поверхнею води, повідомляє УНІАН.

"До 30-го Дня Незалежності України металургам Запоріжсталі хотілося піднести місту особливий подарунок. Ми встановили величезний державний прапор на головний пілон вантового моста посеред Дніпра, який видно з багатьох точок міста, що уособлює нашу підтримку країни в будівництві та зміцненні сильної незалежної України", – розповів генеральний директор "Запоріжсталі" Олександр Мироненко.

Для цієї акції зшили прапор 41 м на 27 м, у полотнищі є повітряні клапани, щоб знизити парусність, і прошиті стропи для міцності. Монтажем три дні займалися будівельна компанія Onur і група монтажників-висотників компанії "Промальпінізм".

Прапор України також підняли на найвищій точці "Запоріжсталі" – на колошнику доменної печі №3 на висоті 85 м, підприємство оновило до свята державні прапори на всіх адміністративних будівлях і встановило додаткові на своїх головних пішохідних прохідних.

Контекст:

"Запоріжсталь" є одним із найбільших промислових підприємств України. Основні споживачі продукції комбінату – виробники зварних труб і побутової техніки, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування.

"Запоріжсталь" наразі у процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%). ТОВ "Метінвест Холдинг" – керівна компанія групи "Метінвест".

В Україні сьогодні святкують День державного прапора. 23 серпня 1991 року, після провалу путчу в Москві, група народних депутатів занесла синьо-жовтий прапор до сесійної зали Верховної Ради. За 13 років, 2004 року, тодішній президент України Леонід Кучма випустив указ, яким започаткував День прапора 23 серпня.

24 серпня Україна святкуватиме 30-ту річницю незалежності.