На полігоні Широкий Лан не спрацював Javelin

Першу партію Javelin Україна отримала від США 2018 року
Фото: ЕРА

Командувач військ оперативного командування "Північ" генерал-майор Валерій Залужний зазначив, що Javelin міг не спрацювати через помилку оператора ракетного комплексу.

Під час навчань окремої механізованої бригади оперативного командування "Північ" на полігоні Широкий Лан у Миколаївській області не спрацював протитанковий ракетний комплекс FGM-148 Javelin. Про це 23 вересня повідомляє "Укрінформ" із посиланням на генерал-майора Валерія Залужного, командувача військ оперативного командування "Північ".

"Javelin не спрацював, ракета не вилетіла. Можливо, це помилка оператора, може, щось інше, треба розбиратися, зараз точно сказати не можу", – сказав Залужний.

Україна з початку воєнної агресії Росії навесні 2014 року вела переговори зі США про постачання летального зброї. До весни 2018 року Вашингтон забезпечував Київ тільки нелетальною допомогою і допомагав у підготовці українських військових. У березні 2018 року Держдеп США ухвалив рішення про продаж Javelin Україні.

Першу партію Javelin – 37 протитанкових комплексів і 210 ракет до них Україна отримала 2018 року.

П'ятий президент України Петро Порошенко говорив, що після постачання Javelin в Україну проросійські бойовики скоротили використання танків.