На порталі "Дія" тепер можна замовити дублікати низки документів

У "Дії" можна оформити повторне видавання документів про народження, смерть, зміну імені, реєстрацію шлюбу, розірвання шлюбу
Фото: thedigital.gov.ua

На порталі "Дія" наразі доступна послуга замовлення дубліката низки документів, які видають органи Державної реєстрації актів цивільного стану. Про це Міністерство цифрової трансформації повідомляє в Telegram.

Раніше, щоб отримати документ повторно, потрібно було двічі сходити до відділення державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС): щоб заповнити заяву, а наступного дня – щоб забрати документ.

Тепер українці можуть подати заяву на порталі "Дія" і забрати документ протягом трьох днів у ДРАЦС або замовити доправлення "Укрпоштою" додому.

На порталі можна замовити дублікат свідоцтва або виписку: про народження, смерть, зміну імені, реєстрацію шлюбу, розірвання шлюбу.

Для цього потрібно авторизуватися на порталі "Дія" і в меню "Послуги" вибрати "Довідки та виписки". Потім необхідно вибрати потрібний документ, перевірити дані про заявника, указати, для кого потрібен документ і причину повторного видавання, а також місце народження, дані про батьків і вибрати спосіб отримання документа. Потім залишиться лише оплатити послугу.

Контекст:

"Дія" електронний сервіс державних послуг, створений Міністерством цифрової трансформації, його запустили 6 лютого 2020 року. До нього входять однойменний мобільний застосунок і портал із публічними послугами.

Станом на початок 2022 року на порталі були доступні 72 електронні послуги, серед них – реєстрація бізнесу, автоматизовані будівельні послуги, комплексна послуга для батьків немовлят "єМалятко". Кількість користувачів "Дії" перевищила 13 млн.

У серпні минулого року "Дія" здобула нагороди за найкращі мобільний застосунок та інтерфейс.