На розгортання COVID-відділень у лікарнях у разі нової хвилі захворювання знадобиться тиждень – Кузін

Після спаду кількості хворих коронавірусні відділення в лікарнях почали згортати
Фото: EPA
На перепрофілювання відділень лікарень для пацієнтів із коронавірусною інфекцією COVID-19 у разі нової хвилі захворювання знадобиться приблизно тиждень. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санлікар Ігор Кузін в інтерв'ю виданню "Апостроф", яке вийшло 25 липня.

Він зазначив, що після зниження кількості захворілих у багатьох лікарнях відділення для пацієнтів із коронавірусом згорнули.

"Цей процес відбувався ще на початку червня. Зауважу, що хворих не кинули напризволяще. Пацієнти, які в той час ще перебували на стаціонарному лікуванні, отримали належну медичну допомогу. Закриття таких відділень – це лише фінансово-адміністративний механізм. Там залишилися працювати ті ж лікарі, які за потребою зможуть повернутися до лікування "ковідних" хворих. Щоб відновити повноцінне функціонування цих відділень, знадобиться близько тижня", – сказав Кузін.

За словами головного санлікаря, зазначені установи забезпечено достатньою кількістю засобів індивідуального захисту і кисню.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 25 липня в Україні підтвердили 2,2 млн випадків інфекції, померло 52,8 тис. осіб, видужало майже 2,2 млн пацієнтів.

Кузін 23 липня заявляв, що локдаун восени неминучий. Незважаючи на те, що в Україні зараз фіксують кілька сотень випадків коронавірусної інфекції на добу, уряд уже в очікуванні нової хвилі, підкреслив Кузін. За прогнозами Міністерства охорони здоров'я, вона призведе до найсуворішого карантину.