На Волині школяреві присудили шість років в'язниці за продаж 11 грамів канабісу

Ратнівський районний суд визнав за необхідне посадити неповнолітнього "наркоторговця" на шість років
Фото: rt.vl.court.gov.ua
Адвокат неповнолітнього заявляв, що була провокація з боку поліцейських, але суд із цим не погодився.

На Волині неповнолітній учень 11-го класу торгував канабісом. Суд призначив йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі. Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду Волинської області від 23 грудня 2020 року.

У документі йдеться, що учень 11-го класу СШ №2 імені Миколи Заліпи купував канабіс, а потім його перепродував. Під час судового засідання йшлося про два випадки продажу. 24 квітня обвинувачений за 440 грн збув майже 3 грами канабісу. А 19 травня – більше ніж 8 грамів за 700 грн.

У суді школяр визнав провину за першим епізодом і відкинув обвинувачення за другим. Однак, на думку судді Василя Ляха, докази підтвердили його провину.

На думку захисту, у другому епізоді придбання та перепродажу наркотиків школяра спровокували співробітники поліції. Але суддя визнав, що працівники правоохоронних органів діяли в межах своїх службових повноважень, і провокації або підбурювання в їхніх діях не було.

Суд призначив неповнолітньому покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

Верховна Рада минулого скликання спробувала врегулювати питання легалізації канабісу в Україні, але не встигла. Законопроєкт №10313, що дозволяв вирощування конопель для наукових, промислових, навчальних і медичних цілей, зареєстровано 20 травня 2019 року. Документ було внесено до порядку денного Верховної Ради 6 червня, але депутати не розпочали його розгляду.

Президент України Володимир Зеленський говорив, що легалізація марихуани поки "не у пріоритеті", а голова Верховної Ради України Дмитро Разумков 2020 року виступив проти легалізації.