Наглядова рада Національного авіаційного університету проголосувала за звільнення ректора Ісаєнка

За наказом міністра, виконувач обов'язків ректора розпочне повноваження із 22 жовтня
Фото: vesti.ua

Член наглядової ради НАУ Микола Тепан повідомив, що звільнення ректора Володимира Ісаєнка рада підтримала одностайно.

15 жовтня в Міністерстві освіти і науки України відбулося засідання наглядової ради Національного авіаційного університету, на якому проголосували за звільнення ректора вишу Володимира Ісаєнка, повідомив у коментарі виданню Vesti.ua член наглядової ради Микола Тепан.

"Питання на порядку денному було одне – це сьогоднішня ситуація в НАУ та рішення про звільнення Ісаєнка. У нас був кворум. Наглядова рада вислухала позицію міністра: що, чому, які причини звільнення. Кожен із нас вдячний за можливість діалогу. Право висловитися було у кожного. Загалом обговорення було серйозним, діловим. Рішення міністра за підсумком члени наглядової ради підтримали одностайно", – розповів він.

За наказом міністра, виконувач обов'язків ректора розпочне повноваження із 22 жовтня і цього самого дня буде оголошено конкурс на цю посаду, зазначив Тепан і перерахував проблеми, через які ухвалили рішення про звільнення Ісаєнка.

"Можна навести приклад щодо підготовки пілотів. Вона триває не перший рік, і особливо що стосується 2019 року – з усіх курсантів, із 25 осіб, тільки шестеро навчалися на К10 у НАУ. З усіх курсантів – усі отримали пілотське свідоцтво, а ті, хто навчався в НАУ, отримали тільки цього року, і тільки після третього перескладання. І це дуже плачевна ситуація для батьків і для студентів. Це ніяк не прикрашає виш, який має бути лідером у цій системі підготовки. І ще – стало недоброю традицією купувати авіаційну техніку й потім думати, що з нею робити. От наприкінці 2019 року придбали в НАУ техніку для навчання курсантів, але її не використовують, вона стоїть на землі", – заявив він.

Видання зазначає, що наказ про звільнення Ісаєнка за підсумками засідання кадрової комісії міністерства підписали 7 жовтня, і з 22 жовтня у повноваження в.о. ректора НАУ вступає Рімвідас Хращевський.