Народна депутатка Людмила Марченко отримала орден від глави ПЦУ Єпіфанія за підтримку хворих дітей

Людмила Марченко: Дякую тим, хто долучається до наших прохань про допомогу хворим діткам
Фото: пресслужба Людмили Марченко
Народна депутатка від Тернопільської області Людмила Марченко отримала Орден Миколая Чудотворця від настоятеля Православної церкви України Єпіфанія. У такий спосіб народну обраницю відзначили за її допомогу батькам й опіку над дітьми з діагнозом СМА.

"Особисто для мене нагорода з рук митрополита Єпіфанія – лише доказ того, що я рухаюсь у правильному напрямку, і дякую тим, хто долучається до наших прохань про допомогу хворим діткам", – цитує Людмилу Марченко видання "Номер один".

СМА – це рідкісна й тяжка генетична хвороба. Її можна лікувати, але для цього потрібен чи не найдорожчий в історії світової фармакології препарат. Ідеться про $2,3 млн за рятівну ін'єкцію.

"Мене дивує, що в Україні досі немає державного фінансування в таких випадках, я всіма можливими способами намагаюсь піднімати це питання у стінах ВРУ, звертаюсь і в Офіс президента, і до Кабміну. Тож, сподіваємося, що незабаром матимемо чітку стратегію дій та, власне, кошти на лікування діток", – розповіла виданню народна депутатка.

Напередодні Марченко написала на своїй сторінці у Facebook, що один із хворих дітей з Тернопільщини виграв у лотерею препарат Zolglensma, який так йому необхідний.

"І не кажіть, що чуда не існує", – зазначила депутатка.

Раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що Марченко взяла участь у засіданні Тернопільської обласної ради, де звернула увагу на низку питань щодо освіти й медицини.

"Фінансування освіти та медицини зараз – це справді проблема. Це проблема і державного, і місцевого рівнів, адже ми бачимо, що найбільше уваги зосереджено саме на пандемії коронавірусу. Відповідно, більшість державних коштів спрямовані в "ковідний" фонд, через що інші галузі залишаються недофінансованими. Усе ж є низка питань, які потребують негайного вирішення, аби люди не стали заручниками обставин. Тож маємо спільними зусиллями представників влади і на місцях, і на державному рівні шукати вихід із таких ситуацій", – сказала Марченко.

Депутатка зазначає, що попри те, що у ВР потрапила за списком партії, добре розуміє рівень відповідальності й намагається працювати якнайкраще в окрузі.

"Я хочу ділитися своїми напрацюваннями, аби самій розуміти, як на ті чи інші речі реагує суспільство", – зазначає Людмила Марченко.