"Не відповідає принципам". Рішення про заборону журналістам бути присутніми на засіданнях Ради скасували

Журналісти знову зможуть відвідувати засідання Ради

Фото: depositphotos.com

Керівниця пресслужби апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк заявила, що попереднє рішення про припинення акредитації журналістів скасовано. Раніше комітет Верховної Ради України з питань свободи слова видав заборону на відвідування парламенту для журналістів 22 видань.

Рішення комітету Верховної Ради України з питань свободи слова про припинення акредитації у Верховній Раді журналістам низки ЗМІ скасували, тепер їм знову можна відвідувати парламент. Про це 28 жовтня повідомила керівниця пресслужби апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк на своїй сторінці у Facebook.

"Попереднє рішення про припинення акредитації скасовано. Вибачте за таке рішення", – повідомила Кармелюк.

На сайті Ради повідомили, що рішення про зняття заборони ухвалили у зв'язку із ситуацією, яка склалася навколо скасування акредитації деяким ЗМІ і за дорученням голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова "щодо необхідності виважено та об'єктивно підходити до розгляду критеріїв і умов акредитації представників ЗМІ".

"Рішення скасовано як таке, що не відповідає принципам відкритості та зваженості", – ідеться в повідомленні.

Раніше Разумков доручив переглянути заборону деяким журналістам відвідувати парламент і вимагав надати йому підстави для позбавлення їх акредитації.

Головред "Слідство.Інфо" Анна Бабінець повідомляла, що комітет Верховної Ради України з питань свободи слова заборонив журналістам видання відвідувати свої засідання і позбавив їх акредитації. Комітет за підсумками засідання видав таку заборону для журналістів 22 видань.