"Не всі зрозуміли жарт". Садовий заявив, що кав'ярні, яку відвідала Джолі, не зноситимуть

Садовий не збирається демонтувати кав'ярню, яку відвідала Анджеліна Джолі
Фото: Андрій Садовий / Facebook
Заява про демонтаж львівської кав'ярні, яку відвідала американська акторка Анджеліна Джолі, була жартом, міська влада не збирається закривати заклад. Про це повідомив 28 червня у Facebook мер Львова Андрій Садовий.

За словами мера, під час ефіру він мав необережність пожартувати, що у Львові знесуть МАФ, у якому працює кав'ярня, як незаконно встановлений.

"Жарт зрозуміли не всі, тому хочу пояснити. Кав'ярню ми не закриваємо. Мети завдати шкоди успішному бізнесу ніхто не мав і не має. Особливо в час війни, коли економіка має працювати на повну", – пояснив Садовий.

25 червня в ефірі токшоу "Культурна оборона" Садовий назвав кав'ярню "незаконним МАФом" і заявив, що "ми її демонтуватимемо".

Контекст:

30 квітня стало відомо, що Джолі прибула до України. Акторку спершу побачили в одній із львівських кав'ярень. Вона також зустрілася з переселенцями на вокзалі у Львові, поспілкувалася з волонтерами та психологами, а 1 травня відвідала навчально-реабілітаційний центр "Гармонія" в місті Борислав Львівської області.

2 травня акторка покинула Україну, таємно відвідавши перед від'їздом дитячий будинок. 5 травня в Офісі президента України заявили, що організацією візиту Джолі займався глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Адміністрація кав'ярні, яку відвідала акторка, повідомила, що виторг у день її візиту сягнув майже 51 тис. грн.