"Неймовірно миле відео". Українські полярники показали тюленя, яке першим народилося біля станції цьогоріч

Тюленяті й далі обирають ім'я
Фото: Національний антарктичний науковий центр / Facebook

Національний антарктичний науковий центр 22 вересня опублікував у Facebook відео, на якому видно, як за кілька днів змінилося тюленя, що першим народилося цього року біля української антарктичної станції "Академік Вернадський". 

"Нещодавно ми розповідали, що біля станції народилося перше тюленятко Ведделла цього року. Показуємо неймовірно миле відео з малюком у різні дні його життя. Погляньте, як ніжно він пригортається до матусі та спілкується з нею", – ідеться в підписі до ролика.

На цих кадрах – три фрагменти з тюленям, зокрема у перший і третій дні його життя.

Полярники нагадали, що новонародженому (це хлопчик) обирають ім'я, пропозиції можна залишати під постами про тюленя у Facebook та Instagram до кінця дня сьогодні. Автору найцікавішої пропозиції подарують шеврон 29-ї української антарктичної експедиції.

"До речі, за цей час біля "Вернадського" народилося ще одне тюленя. Але про це розкажемо окремо", – додали науковці.

Контекст:

У НАНЦ розповідали, що успішність розмноження тюленів Ведделла залежить, зокрема, від наявності морського льоду, адже саме на ньому або на берегах зі зручним спуском у воду відбувається народження тюленят. Вагітність тварин триває 10 місяців, завагітніти вони можуть уже за кілька місяців після пологів. За одну вагітність кожна самиця може народити лише одне дитинча.

У перші дні малюки тюленів зазвичай важать 25–30 кг і дуже швидко ростуть на молоці мами, жирність якого становить 54%. До кінця вигодовування, яке триває приблизно три місяці, молоді тюлені можуть сягати маси 90 кг. Дорослі тюлені Ведделла важать 400 кг.