Омелян заявив, що протягом найближчих років Україна досягне позначки 40 млн авіапасажирів на рік

Ми приступаємо серйозно до розвитку регіональних аеропортів
Фото: TRUMAN Agency / Facebook

Для того щоб збільшити кількість авіапасажирів, в Україні необхідно будувати нові аеропорти, заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Протягом найближчих трьох років Україна може досягти позначки 40 млн авіапасажирів на рік. Про це у ток-шоу "Ехо України" на телеканалі "Прямий" повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Ринок розвивається, ринок росте. І ми переконані, що той рекорд, який був у минулому році, а це понад 20 млн пасажирів – абсолютний рекорд для України – буде суттєво збільшено як у цьому році, так і в подальших роках. І для мене особисто є абсолютно очевидним, що ми можемо досягнути 40 млн пасажирів на рік протягом найближчих трьох років", – зазначив Омелян.

За його словами, для такого розвитку необхідно будувати аеропорти.

"Я дуже радий, що президент України виступив з ініціативою будівництва нового летовища у Дніпропетровській області і що ми приступаємо серйозно до розвитку регіональних аеропортів", – підкреслив міністр.

Він сказав, що цього року буде завершено будівництво одеського аеродрому.

"Це та нова якість, яка дозволяє розвивати авіацію, робити її дешевою і зручною для громадян", – додав Омелян.

25 лютого Омелян заявив, що у другому півріччі 2019 року в одеському аеропорту почнуть експлуатацію нової злітно-посадкової смуги, а оновлене аеронавігаційне обладнання знизить вплив погоди на польоти.