Патріарху Варфоломію надали звання почесного доктора Києво-Могилянської академії

Патріарх Варфоломій має звання почесного доктора понад 30 університетів
Фото: ЕРА

Вчена рада Національного університету "Києво-Могилянська академія" ухвалила рішення надати патріарху константинопольському Варфоломію звання почесного доктора вишу. В університеті нагадали, що патріарх є автором багатьох наукових праць.

Вселенському патріарху Варфоломію надали звання почесного доктора Києво-Могилянської академії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент академії Андрій Мелешевич.

"Рішенням вченої ради Національного університету "Києво-Могилянська академія" від 20 грудня 2018 року Його Всесвятості патріарху константинопольському Варфоломію було присуджено звання почесного доктора НаУКМА. Таким чином спільнота Могилянки не лише віддала належне релігійному служінню предстоятеля світового православ’я, а й передовсім відзначила його заслуги як науковця і популяризатора досліджень", – написав Мелешевич.

Він нагадав, що Варфоломій є дослідником, фахівцем із канонічного права, а також організатором міжнародних міждисциплінарних семінарів і симпозіумів за участю провідних світових учених. Він має звання почесного доктора понад 30 університетів, є автором численних досліджень у галузі науки, зокрема екології.

"На прохання НаУКМА предстоятель Православної церкви України блаженнійший Епіфаній, митрополит Київський і всієї України, при особистій зустрічі передав Його Всесвятості патріарху Варфоломію лист, що містить запрошення прийняти цю нагороду", – додав президент Києво-Могилянської академії.

5 січня президент України Петро Порошенко нагородив Варфоломія орденом "За заслуги" I ступеня, а Варфоломій, зі свого боку, вручив Порошенкові пам'ятну медаль – хрест Панагія Паммакарістос.