Підручник з української мови для 7-го класу надрукували з мапою України без Криму

У підручнику для 7-го класу надрукували мапу України без Криму
Фото: Anastasiya Onatiy / Facebook

У нових українських підручниках для 7-го класу авторства Анастасії Онатій і Тараса Ткачука надрукували мапу України без Криму. Про це 8 вересня у своєму Telegram написала літературна критикиня, книжкова оглядачка Тетяна Гонченко.

Підручник рекомендовано Міністерством освіти і науки України. Мапу України без Криму зображено поруч із текстом гімну України на третій сторінці.

"Переконатися можна ось тут, в електронній версії на сайті Інституту модернізації змісту освіти", – ідеться в повідомленні.

Після розголосу в соціальних мережах співавторка підручника Анастасія Онатій прокоментувала ситуацію у Facebook.

Вона назвала публікацію "недоглядом" і "прикрою неуважністю" й запропонувала колегам-освітянам, які отримають її підручник, проводити на уроках флешмоб "Домалюй Крим".

"Недоперевірили, недогледіли – ми можемо назвати це по-різному, але факт лишається фактом: ми несвідомо зробили боляче людям і перепрошуємо за це", – написала Онатій.

Зі свого боку верстальники кажуть, що "технічна помилка" сталася через те, що на стокових сервісах було придбано стилістичне зображення карти України необхідних параметрів і там, на жаль, не було Криму.