Після заборони "ВКонтакте" і "Одноклассников" українська аудиторія Facebook зросла на чверть – ЗМІ

Протягом останніх вісьмох років аудиторія Facebook в Україні зросла у 131 раз
Фото: pixabay.com

Станом на 30 травня Facebook користуються 8,3 млн українців, повідомляє Watcher. Російські соціальні мережі "ВКонтакте" і "Одноклассники" були заборонені рішенням Ради національної безпеки України від 28 квітня, заборона була введена в дію президентом України Петром Порошенком 15 травня.

Українська аудиторія Facebook протягом останніх двох тижнів зросла майже на чверть – на 1,5 млн користувачів. Про таку статистику повідомляє Watcher.

Отже, станом на 30 травня Facebook користуються 8,3 млн українців.

За методологією американської соцмережі користувачами вважаються люди, які хоча б один раз протягом останніх 30 днів заходили до соцмережі, будучи при цьому залогіненими.

За останні вісім років – із квітня 2009 року – аудиторія Facebook в Україні зросла в 131 раз (із 63 тис. до 8,3 млн), зазначає видання.

15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року про фізичних та юридичних осіб, проти яких запроваджують антиросійські санкції на строк від одного до трьох років.

У списку санкцій опинилися, зокрема, соціальні мережі "ВКонтакте" і "Одноклассники".

17 травня указ про запровадження нових санкцій опублікували в "Урядовому кур'єрі".

Того ж дня мобільні оператори "Київстар", lifecell і "Vodafone Україна" розпочали роботи з блокування сайтів РФ, які потрапили під санкції.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації України, попередила про штрафи за відмову блокувати сайти, що потрапили під заборону.

19 травня керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО України Валентин Петров повідомив, що до українських користувачів не будуть застосовувати жодних санкцій за використання заборонених російських соцмереж.