Поблизу пошкодженого після атаки Shahed об'єкта інфраструктури в Тернопільській області перевіряли воду і стан повітря – ОВА

У Тернопільській ОВА розповіли, що для домогосподарств поблизу пошкодженого об'єкта інфраструктури організують підвезення бутильованої води
Фото: Головне управління ДСНС України у Тернопільській області / Facebook

У Тернопільській області фахівці Держпродспоживслужби й Держекоінспекції провели забір води в місцевих колодязях і відкритих водоймах поблизу пошкодженого об'єкта інфраструктури після нічної атаки російських окупантів дронами Shahed. Про це 12 березня повідомляють у Facebook ОВА.

"17 домогосподарств повідомлені про рекомендації щодо обмеження користування водою з криниць для пиття і приготування їжі", – ідеться в повідомленні.

Як вказали в Тернопільській ОВА у Facebook, для жителів організували підвезення бутильованої води.

В ОВА вранці зазначали, що внаслідок атаки ударних безпілотників сталася пожежа на одному з об'єктів інфраструктури у Кременецькому районі.

Рятувальникам удалося її ліквідувати приблизно о 12.00, загиблих і травмованих немає, розповів на брифінгу начальник Головного управління ДСНС у регіоні Віктор Маслей.

На місце скерували групу швидкого реагування для проведення проб повітря у зоні інциденту, повідомила головна державна санітарна лікарка в Тернопільській області Оксана Чайчук.

За її словами, їх відбирали у двох населених пунктах на межі житлової забудови. Згідно з висновком обласного центру контролю та профілактики хвороб, під час дослідження зразків атмосферного повітря, відібраних поблизу пошкодженого об'єкта інфраструктури, перевищень гранично допустимих норм вмісту шкідливих речовин не виявлено.

В ОВА поінформували, що станом на 15.00 без газопостачання залишалося 400 абонентів населеного пункту, який розташований поблизу пошкодженого об'єкта інфраструктури.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками. За даними президента Володимира Зеленського станом на 10 березня, з початку місяця сили ППО України збили 151 російський дрон-камікадзе зі 175 запущених окупантами. Після цього були нові атаки РФ.