Почесний консул Ізраїлю в Україні повідомив, що в Генконсульстві Польщі у Львові відбулося фольклорне шоу "з антисемітським ухилом"

Вишняков: Це переходить всі межі здорового глузду
Фото: Олег Вишняков / Facebook

У Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові школярі показали вертеп, де "найогиднішим персонажем виявився Жид", розповів почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков.

У Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові пройшло фольклорне шоу "з антисемітським ухилом". Про це 22 грудня у Facebook заявив почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков.

"Учні польської школи у Львові показали "вертеп", де найогиднішим персонажем виявився Жид, який разом із Чортом і царем Іродом шкодить позитивним героям постановки", – розповів він.

За словами Вишнякова, це "переходить усі межі здорового глузду, коли в офіційній державній установі пропагують антисемітизм, а діти беруть участь у цьому жахливому дійстві".

"Я негайно звернуся до Генерального консула Республіки Польща у Львові Рафала Вольського з вимогою офіційно попросити пробачення в єврейського народу за явний антисемітизм та агресію. Чого ці люди навчають молоде покоління? Расизму? Дискримінації? Давайте замислимося, що буде далі?!" – закликав він.