Поліція контролюватиме дотримання виборцями протиепідемічних заходів, зокрема правильне носіння масок – Клименко

Клименко: Усі обов'язково повинні бути у правильно одягнених масках чи респіраторах
Фото: npu.gov.ua

Для охорони правопорядку на місцевих виборах в Україні буде залучено практично весь особовий склад поліції, повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Поліція контролюватиме дотримання виборцями протиепідемічних заходів на виборчих дільницях на місцевих виборах 25 жовтня. Про це заявив голова Нацполіції України Ігор Клименко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", яке вийшло 22 жовтня.

"З урахуванням карантинних обмежень поліцейські також контролюватимуть дотримання громадянами протиепідемічних заходів – усі обов'язково повинні бути у правильно одягнених масках чи респіраторах. Такі наші реалії", – сказав він.

За словами Клименка, до виборів буде залучено практично весь особовий склад поліції.

"Плюс будуть додані сили – курсанти вищих навчальних закладів системи МВС. Це величезний пласт роботи – більше 30 тис. територіальних та дільничних виборчкомів будуть під охороною поліції. До речі, понад 1500 ТВК ми вже взяли під охорону. Але, крім охорони виборчих дільниць, поліцейські також патрулюватимуть вулиці, продовжуватимуть боротися зі злочинністю. Окремо створені спеціальні групи вибухотехніків і кінологів, адже не виключаємо, що будуть повідомлення про замінування дільниць", – сказав він.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня. Голосування проведуть по всій Україні, крім окупованого Росією Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. В Україні від початку епідемії COVID-19 підтвердили у 330 996 людей, у 7517 із яких – упродовж останньої доби. 6164 пацієнти померли, 137 578 одужали.