Польща зупиняла в'їзд фур на єдиному доступному для автоперевезень вантажів КПП на кордоні з Білоруссю

Польща не пропускала білоруські вантажівки через кордон весь день
Фото: EPA

Польща 10 липня закривала для в'їзду з Білорусі єдиний доступний для автомобільних вантажоперевезень прикордонний пункт пропуску на польсько-білоруському кордоні. Про це вранці повідомила митна служба Білорусі.

Польська сторона з 3.00 10 липня не приймає вантажні транспортні засоби, що прямують із Білорусі через пункт пропуску "Козловичі" (на польському боці – "Кукурики"), ідеться в повідомленні, яке опублікували вранці. 

У білоруській митниці зазначили, що за минулу добу черга на в'їзд у ЄС через цей КПП зросла з нуля до 600 фур. У напрямку Білорусі через цей пункт пропуску транспортні засоби поки проїжджають, але набагато повільніше, ніж зазвичай, зазначають у повідомленні. Як розповідають водії, які перетинають кордон, поляки посилили контроль. 

О 17.09 білоруська митниця повідомила, що приймання вантажних транспортних засобів у Польщу відновлено, "але поки неритмічно".

На виїзд із Білорусі через пункт пропуску "Козловичі" очікує понад 600 транспортних засобів, ідеться в повідомленні.

Контекст:

Раніше польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський заявив, що країна розглядає можливість закриття всіх пропускних пунктів на кордоні з Білоруссю, пише "Інтерфакс-Україна".

Польща закрила всі пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, окрім "Кукуриків", через який їдуть вантажівки, і "Тересполя" ("Брест" на білоруському боці), який працює на пропуск тільки легкового транспорту й пасажирських автобусів.