Понад 300 тис. українців отримали допомогу від гуманітарного проєкту "Рятуємо життя"

Сума донорської допомоги, переданої до благодійного фонду Do it together, становить понад €2 млн
Фото: metinvest.media
303 тис. українців отримали допомогу від гуманітарного проєкту "Рятуємо життя" – харчові продукти, медикаменти, вітаміни, а також побутові речі й теплий одяг. Сума донорської допомоги, яку передали до благодійного фонду Do it together, становить понад €2 млн. Про це йдеться у звіті на сайті компанії "Метінвест", яка започаткувала проєкт спільно із ДТЕК та в координації з Фондом Ріната Ахметова.

Загалом від початку заснування проєкту з Польщі до українських розподільчих центрів доправлено 3949 тонн життєво необхідних вантажів: у Запоріжжя – 1823 тонни, Кривий Ріг – 1053 тонни, Кам'янське – 549 тонн, Дніпро – 524 тонни. Основні напрями роботи проєкту – забезпечення людей, які належать до вразливих категорій, продуктами, дитячим харчуванням, товарами гігієни та першої потреби, лікарень – медикаментами, витратними матеріалами й обладнанням.

У компанії зазначили, що системну підтримку від "Рятуємо життя" надають опорним медзакладам Запоріжжя, Кривого Рогу й Кам'янського: туди передають гуманітарні вантажі з ліками, витратними матеріалами й обладнанням. Вартість допомоги, наданої лікарням України від гумпроєкту, сягнула приблизно €240 тис.

Для хірургів Кривого Рогу придбали рентгенопрозорий операційний стіл, наркозно-дихальний апарат експертного класу, відеоларингоскоп, електродермат та інше обладнання.