Понад 80 тис. пожеж. Українські рятувальники розповіли про підсумки року

Співробітники ДСНС минулого року лише на пожежах урятували понад 1,7 тис. життів
Фото: dsns.gov.ua
2021 року співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій загасили понад 80 тис. пожеж, в яких урятували понад 1,7 тис. життів, а також знищили майже 90 тис. вибухонебезпечних предметів. Про це повідомили 1 січня на сайті ДСНС.

"Надзвичайники ліквідовували резонансні пожежі, наслідки вибухів у багатоквартирних будинках, шукали людей у горах, виконували рейси санітарної авіації та ніколи не лишалися осторонь людських бід", – ідеться в повідомленні.

Пресслужба ДСНС нагадала, що особовий склад служби залучали і до міжнародних операцій: допомагали рятувати від вогню землі Греції і Туреччини, супроводжували гуманітарні місії до Литви та Індії.

Крім того, ДСНС спільно з іншими структурами системи МВС вживала заходів щодо запобігання поширенню пандемії COVID-19: розгортала мобільні госпіталі у Хмельницькій, Івано-Франківській та Херсонській областях, а також досягла рівня вакцинації проти коронавірусу серед особового складу 97,4% однією дозою та 94,4% – двома.

"Цей рік збагатив нашу країну також і новими добровільними пожежно-рятувальними підрозділами: їх у 2021-му створено 23. Крім того, для надання комплексу послуг у безпековій сфері у територіальних громадах відкрилися дев'ять Центрів безпеки громадян", – зазначили у ДСНС.

У відомстві додали, що цього року ДСНС одержала нові пожежні автоцистерни, спеціальні аварійно-рятувальні машини та підписала контракт із ДП "Антонов" на постачання пожежного літака АН-32П – уперше із 2008 року рятувальники отримають новий пожежний літак.

"Рятувальники переконані, що і у 2022 році успішно впораються з усіма завданнями – гідно і фахово захищатимуть Україну і кожного її мешканця від надзвичайних ситуацій та небезпечних подій!" – пообіцяли у ДСНС.