"Минулі резиденти виїхали ще у 2019 році". Прилуцьку колонію виставлять на аукціон за 100 млн грн

Прилуцька виховна колонія розташована за 135 км від Києва
Фото: Управління комунального майна Чернігівської обласної ради / Facebook
Міністерство юстиції України передало на баланс Фонду держмайна (ФДМ) Прилуцьку виховну колонію в Чернігівській області для її продажу на аукціоні. Про це 12 жовтня у Facebook повідомив глава відомства Денис Малюська.

Стартова ціна лота становить 100 млн грн, додав міністр.

За словами Малюськи, колонія розташована за 135 км від Києва. До складу лота входить 40 об'єктів площею майже 26 тис. м&³2; приміщень, а також три земельні ділянки загальною площею понад 5,28 га.

"Готова інфраструктура та комунікації... минулі резиденти "коворкінгу" виїхали з нього ще у 2019 році. Купуй і працюй", – написав міністр юстиції.

Контекст:

В Україні функціонує 182 установи виконання покарань і слідчих ізоляторів. У грудні 2020 року Малюська повідомив, що приватизувати 2021 року планують "щонайменше чотири в'язниці".

За словами глави Мін'юсту, його відомство не може дозволити собі утримання в'язниці, яку завантажено на 30–40%. На продаж виставлять закриті пенітенціарні установи, за зароблені гроші хочуть побудувати сучасні установи. Закритих в'язниць в Україні 27.

У червні Мін'юст України повідомив про перший продаж виправної колонії – Львівську виправну колонію №48 було приватизовано за 377,5 млн грн, що майже втричі дорожче за стартову ціну.