Порошенко пообіцяв інтернет четвертого покоління в сільрадах, сільських школах та амбулаторіях

Порошенко: Важливо, щоб ви мали можливість вчитися навіть у сільській школі
Фото: EPA

Важливо, щоб учні сільських шкіл мали можливість навчатися та одержувати доступ до інтерактивних занять із найкращими викладачами світу, заявив президент України Петро Порошенко.

У сільських радах, а також у сільських школах і амбулаторіях з'явиться інтернет четвертого покоління. Про це заявив президент України Петро Порошенко на зустрічі з молодими українськими вченими в Київському політехнічному інституті, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Важливо, щоб ви мали можливість учитися навіть у сільській школі. Ми зараз робимо активно амбітну програму сільської медицини, яка передбачає інтернет-зв'язок четвертого покоління в кожному українському селі. Три об'єкти: школа, амбулаторія та сільська рада. Це роблять для того, щоб якщо учень сільської школи має талант, для нього було створено всі умови доступу до інтерактивних занять із найкращими викладачами світу", – сказав президент.

Згідно із законом про сільську медицину, який Порошенко підписав 28 грудня 2017 року, жителі сільської місцевості зможуть проконсультуватися з лікарями телефоном або за допомогою відеозв'язку.

У липні 2015 року Порошенко підписав указ про запровадження 4G. Згідно з документом, зв'язок 4G мав запрацювати в Україні у 2017 році. Українці зможуть почати користуватися 4G-інтернетом у березні–квітні 2018 року.