Порошенко вважає, що Львів може стати "туристичною Меккою"

Порошенко приїхав до Львова
Фото: Петро Порошенко / Twitter

За словами президента України Петра Порошенка, лоукостер Ryanair може почати польоти до Львова раніше від запланованого терміну.

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Львова 20 квітня привітав жителів Західної України із запланованим на осінь стартом рейсів ірландського лоукостера Ryanair. Виступ глави Української держави транслював телеканал "112 Україна".

Порошенко не відкидає, що польоти можуть розпочати раніше від зазначеного терміну.

Президент переконаний, що завдяки збільшенню кількості рейсів до Львова місто може стати туристичною Меккою.

Порошенко також має намір обговорити з місцевою владою будівництво вузькоколійної залізниці (за європейським стандартом. – "ГОРДОН") із країн ЄС до Львова.

"Це збільшить значення Львова як залізничного хаба, полегшить життя туристам та поліпшить ситуацію з вантажоперевезеннями", – упевнений глава держави.

22 березня виконавчий директор компанії Ryanair Майкл О'Лірі підписав контракти з генеральними директорами аеропорту Бориспіль Павлом Рябікіним та аеропорту Львів Тетяною Романовською. Перші польоти заплановано на вересень 2018 року. Ryanair літатиме в 10 напрямках із Києва і в п'яти – зі Львова.

23 березня Рябікін заявив, що Бориспіль готовий забезпечити обслуговування Ryanair в окремому терміналі F, щойно компанія почне здійснювати 15 рейсів на добу.

Ryanair планувала вийти на український ринок ще у 2017 році, запланувавши рейси з Києва та Львова. У липні Рябікін спочатку повідомив про укладення контракту з лоукостером, а потім заявив, що висунуті ірландською авіакомпанією умови є невигідними аеропорту і можуть завдати збитків.

10 липня 2017 року Ryanair повідомила, що скасовує польоти в Україну через невиконання аеропортом Бориспіль домовленостей.

13 липня Рябікін заявив про відновлення переговорів із європейською авіакомпанією. 9 січня 2018 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував їхнє успішне завершення, а 12 лютого оголосив про вихід лоукостера на український ринок восени.

Компанія Ryanair – найбільший у Європі лоукостер зі штаб-квартирою в ірландському Дубліні. Ryanair є в 34 країнах та здійснює 2000 рейсів на добу.