Пробне ЗНО в Києві та Миколаївській області перенесли

Пробне ЗНО в більшості регіонів України провели 10 квітня
Фото: depositphotos.com
Пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) в Києві і Миколаївській області через продовження карантину проведуть 15 травня. Про це 16 квітня повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

В УЦОЯО зазначили, що незалежно від дати пробного ЗНО для учасників доступна можливість завантажити тестові зошити з будь-якого навчального предмета з переліку і пройти тестування вдома. Результати пробного ЗНО розмістять в особистих кабінетах тих учасників оцінювання, які внесли свої відповіді у спеціальний сервіс визначення результатів.

Учасники пробного ЗНО в Києві та Миколаївській області:

  • зможуть до 28 квітня внести свої відповіді на завдання "бонусних" тестів у спеціальний сервіс із визначення результатів;
  • 30 квітня одержать результат виконання "бонусних" тестів;
  • 15 травня візьмуть участь у пробному ЗНО і пройдуть тестування з того навчального предмета, на який зареєструвалися;
  • зможуть із 15-го до 18 травня внести свої відповіді на завдання тесту, для проходження якого зареєструвалися, у спеціальний сервіс із визначення результатів;
  • 19 травня одержать результат виконання тесту, для проходження якого зареєструвалися.

Також в УЦОЯО нагадали, що пробне ЗНО в Чернігівській області було перенесено на 24 квітня. Його учасники зможуть 28 квітня внести свої відповіді на завдання всіх тестів у спеціальний сервіс із визначення результатів і 30 квітня одержать результат виконання тестів.

Контекст:

Реєстрація на пробне ЗНО стартувала 5 січня і тривала до 16 січня. Саме пробне ЗНО в більшості регіонів України відбулося 10 квітня.

Основна сесія ЗНО відбудеться із 21 травня (тестування з хімії) до 15 червня (тестування з географії). У Міністерстві освіти і науки України запевнили, що ЗНО у 2021 році проведуть у заплановані строки незалежно від рівня епідемічної небезпеки в регіонах.

Участь в основній сесії ЗНО безоплатна. Кожен учасник має право скласти тести не більше ніж із п'яти навчальних предметів.