Проєкт Фонду Ріната Ахметова "Боротьба з COVID-19 в Україні" розширює географію допомоги

Апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова і бізнесів SCM отримають усі регіони України, окрім окупованого Криму

Фото: akhmetovfoundation.org

Протягом останніх двох тижнів апарати штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова вперше доправили в Одеську, Херсонську, Кіровоградську, Житомирську та Черкаську області. У найближчих планах – доправлення апаратів ШВЛ експертного класу в опорні лікарні Хмельницької, Волинської, Чернігівської, Сумської, Київської та Миколаївської областей.

Від початку епідемії коронавірусної інфекції в Україні Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу країні і виділив на боротьбу з COVID-19 300 млн грн.

"Фонд створив проєкт "Боротьба з COVID-19 в Україні", який став частиною програми "Рінат Ахметов – Порятунок життів". Проєкт не має аналогів у країні. Це найбільша системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом. Медикам передали понад 200 тис. одиниць засобів індивідуального захисту і 337 тис. експрес-тестів. Ключовим елементом допомоги країні стала закупівля для державних лікарень понад 200 суперсучасних апаратів ШВЛ. 187 висококласних апаратів ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова надійшли в опорні державні лікарні у 19 регіонах країни", – розповіла представниця наглядової ради фонду Наталія Ємченко.

Раніше за особистим рішенням Ріната Ахметова у межах програми було реалізовано проєкт "200 "швидких" для України". Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема, 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих "швидких" залучено для боротьби з епідемією у всіх областях.

Фото: akhmetovfoundation.org

Протягом останніх двох тижнів апарати ШВЛ фонд уперше доправив в Одеську, Херсонську, Кіровоградську, Житомирську, Черкаську області. У найближчих планах – доправлення апаратів ШВЛ експертного класу в опорні лікарні Хмельницької, Волинської, Чернігівської, Сумської, Київської та Миколаївської областей. Отже, апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова і бізнесів SCM отримають усі регіони України, окрім окупованого Криму.

27 листопада сучасний апарат ШВЛ передали від фонду Житомирській лікарні №2. Практично відразу після передання до апарата під'єднали пацієнта, який екстрено потребував вентиляції легенів.

"Дуже дякую Фонду Ріната Ахметова за настільки своєчасну допомогу нашому лікувальному закладу. Цей апарат ШВЛ будуть застосовувати у щоденній роботі для надання допомоги і порятунку життів наших пацієнтів", – сказав директор лікарні Ігор Кухарук.

Фото: akhmetovfoundation.org

"Від усього колективу дякую фонду і його засновнику за передане високотехнологічне обладнання. Воно допоможе лікувати пацієнтів з ускладненнями від коронавірусної хвороби. Цей апарат будуть використовувати в інфекційному відділенні, у палаті інтенсивної терапії. Ми дуже вдячні", – сказав медичний директор Уманської центральної районної лікарні Олександр Кучмій, якій також передали апарат для штучної вентиляції легенів.

Фото: akhmetovfoundation.org

"Медицина не була повністю готова до такого виклику. Сьогодні ми отримуємо апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова. Це дійсно те обладнання, якого ми дуже потребували. Дякуємо за надану допомогу", – зазначила заступниця голови Черкаської обласної державної адміністрації Лариса Кошова.

У Херсонській області також отримали від Фонду Ріната Ахметова апарат ШВЛ.

"У цій лікарні працюють із дуже важкими випадками коронавірусу. Тому такі подарунки сьогодні особливо цінні. Хочу сказати дякую меценатам і благодійникам, які допомагають закладам охорони здоров'я області. Тільки разом, об'єднавши зусилля, ми можемо допомогти лікарям, які сьогодні на передовій боротьби з коронавірусом", – переконаний голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Фото: akhmetovfoundation.org

Головна лікарка Одеського обласного центру соціально значущих хвороб Світлана Єсипенко подякувала фонду за допомогу.

"Насправді ми співпрацюємо ще з 2012 року. Перші знання, які фахівці нашого центру здобули з питань інфекційного контролю, ми отримали саме завдяки взаємодії з фондом. Пацієнти написали на паркані нашого центру: "Тут працюють чарівники". Завдяки цьому обладнанню ще більша кількість пацієнтів виживе і піде додому здоровими людьми. Сподіваємося, таких людей, як Рінат Ахметов, у нашій країні буде більше", – сказала вона.

Фото: akhmetovfoundation.org