Проєкт "Хочу к своим". У ГУР МО назвали колаборантів, якими українці цікавляться найбільше

ГУР: Сімох потенційних колаборантів перевіряють завдяки інформації від уважних громадян
Фото: president.gov.ua

Проєкт "Хочу к своим", який передбачає обмін колаборантів на утримуваних країною-агресором Росією українців, уже довів свою ефективність. Про це 1 серпня проінформувало у Facebook Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"Тиждень тому координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими разом із ГУР, СБУ та секретаріатом уповноваженого Верховної Ради України з прав людини презентував спільний державний проєкт – "Хочу к своим". За цей короткий термін проєкт уже довів свою ефективність", – ідеться в повідомленні.

У розвідці зазначили, що "один колаборант уже був обміняний на українця під час обміну 17 липня", коли проєкт ще працював у тестовому режимі, а ще один колаборант завдяки "Хочу к своим" припинив співпрацю з ворогом.

"За сім днів 165 тис. переглядів сторінок із профілями колаборантів здійснили користувачі сайта hochuksvoim.com. Найбільше українців зацікавили такі колаборанти: Ангеліна Довбня, Дмитро Коляденко, Владислав Козєєв, Володимир Музика, Максим Боковенко", – підкреслили в ГУР.

За його даними, сімох потенційних колаборантів перевіряють "завдяки отриманій інформації від уважних громадян", а семеро росіян виявили бажання поїхати в Росію.

Військова розвідка закликала громадян ділитися інформацією з проєктом "Хочу к своим" про діяльність ворожих агентів, а тих, хто "з тієї чи іншої причини" досі співпрацює з ворогом, – "припинити цю діяльність на визначених умовах", заповнивши анкету на сайті.