Рада скасувала обов'язкову державну підсумкову атестацію для випускників

Учні зможуть самі вибрати, як складати підсумкові іспити
Фото: depositphotos.com
Верховна Рада на позачерговому засіданні 13 квітня підтримала за основу та в цілому законопроєкт №5014, яким звільнила учнів 11-х класів від обов'язкової державної підсумкової атестації. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Законопроєкт підтримало 298 нардепів за мінімально необхідних 226 голосів.

У пояснювальній записці зазначено, що документ надає учням (студентам), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, право вибирати вид оцінювання результатів навчання – у формі річного оцінювання, державної підсумкової атестації або державної підсумкової атестації у вигляді зовнішнього незалежного оцінювання.

Автори законопроєкту заявили, що його ухвалення сприятиме мінімізації ризиків захворювання учнів на коронавірусну інфекцію COVID-19 і подальшого її поширення.

Контекст:

Українських випускників звільнили від обов'язкової державної підсумкової атестації і 2020 року через епідемію COVID-19.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 13 квітня в Україні підтвердили 1,87 млн випадків коронавірусу, померло 37,8 тис. пацієнтів, одужало 1,4 млн людей.