Розпочалася нова літня зміна "Блогер Кемп" від Фонду Ріната Ахметова для дітей, які постраждали від війни

За 18 років за програмою "Рінат Ахметов – Дітям" підтримку отримало понад 5 млн дітей України
Фото: akhmetovfoundation.org

На Закарпатті в межах проєкту "Рінат Ахметов – Дітям. Мирний відпочинок дітям України" почалася нова літня зміна, у "Блогер Кемп" приїхали українці віком до 18 років. Про це повідомили 15 липня у пресслужбі Фонду Ріната Ахметова.

"Їх поєднує спільний досвід: кожен бачив війну зблизька. Це, зокрема, діти, які втратили батьків під час війни, і ті, хто проживає на території, де ведуться активні бойові дії. А ще це діти з деокупованих територій і ті, які постраждали від бойових дій. Дехто з них пережив незаконне вивезення в Росію. Також є діти з прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу, діти опікунів і усиновителів. Діти потребують якісного відпочинку й оздоровлення й не менш якісного психологічного супроводу", – підкреслили у Фонді.

Психологи, які працюють з учасниками чергової зміни, пройшли навчання за програмою "Травма війни", котру розробив Фонд Ріната Ахметова.

"Зміни "Блогер Кемп" – це завжди яскравий відпочинок з активностями на свіжому повітрі й цікаві майстер-класи з блогерства. Завдяки щоденним творчим заняттям діти здобувають практичні навички, які допоможуть їм краще пізнати себе й обрати власну життєву справу", – додали у пресслужбі.

За 18 років за програмою "Рінат Ахметов – Дітям" підтримку отримало понад 5 млн дітей України.