Розвиток культури важливий для збереження національної ідентичності та розвитку суспільства: Артем Колюбаєв про благодійність і кіноіндустрію під час війни

Одним із головних проєктів, до якого залучений Артем Колюбаєв, є ГО "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії"
Фото: з особистого архіву Артема Колюбаєва

Артем Колюбаєв – відомий український кінопродюсер і меценат, який активно займається благодійністю. Його діяльність спрямована на підтримку різних соціальних, культурних, медичних ініціатив та армії.

Колюбаєв разом із колегами по культурному фронту заснував кілька благодійних організацій, які допомагають українським військовим і надають підтримку цивільним, котрі постраждали від наслідків війни.

Одним із головних проєктів, до якого залучений Артем Колюбаєв, є ГО "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії", яка почала свою діяльність на початку повномасштабного вторгнення і за час роботи завезла в Україну й передала до лав ЗСУ, ТрО, Нацгвардії, ДСНС та інших підрозділів майже 2 тис. автомобілів.

А також зусиллями обʼєднання понад 1 тис. машин відремонтували й передали для виконання бойових завдань. Організація, яка обʼєднує діячів культури та митців, на постійній основі передає для потреб сил оборони амуніцію, сучасну техніку, РЕБ, Starlink, генератори, ліки та харчові продукти.

Окрім того, Артем Колюбаєв разом з однодумцями підтримує не лише військових, а й цивільних, які постраждали через наслідки війни. Уся ця допомога стає можливою завдяки постійним колабораціям із бізнесами та зборами.

Крім того, Колюбаєв під час війни активно підтримує розвиток української культури й фінансує театральні постановки, виставки та концерти, бо переконаний, що інвестиції в культуру є важливими для збереження національної ідентичності та розвитку суспільства.

Своїм прикладом Артем Колюбаєв надихає людей долучатися до благодійності й доводить, що кожен може зробити свій внесок у покращення життя інших і розвиток України.

Разом із численними благодійними проєктами Артем Колюбаєв дбає про розвиток української кіноіндустрії під час війни. Бо, на його думку, кіно є потужним засобом втілення культурних цінностей, історії та національної ідентичності, й під час війни це особливо важливо для підтримки національного духу та єдності.

Окрім того, вітчизняні кінострічки можуть стати ефективною зброєю у протистоянні пропаганді й дезінформації, адже здатні донести правдиву інформацію про події в Україні до міжнародної спільноти. Кіно може слугувати засобом документування подій і створення історичної пам'яті. Завдяки цьому в майбутніх поколінь зʼявиться можливість відтворити події сучасної війни, знайти правду про перебіг воєнного протистояння, злочини й терор Росії.

Окрім фільмування подій і фіксації історичних подій, кіноіндустрія створює робочі місця та сприяє економічному розвитку, що особливо важливо в умовах війни, коли економіка зазнає великих втрат.

Артем Колюбаєв щодня працює для зміцнення культурного фронту й підтримки військових на передовій. Завдяки їхнім зусиллям Україна щодня стає на крок ближчою до великої перемоги.