Руслана про відхід команди організаторів "Євробачення 2017": Немає жодних перешкод, які б ми не подолали

Руслана: Проведення "Євробачення 2017" у Києві це питання міжнародного іміджу України
Фото: Ruslana Lyzhychko / Facebook

Ситуація, схожа на відхід команди організаторів "Євробачення 2017", відбувалася і 2005 року, під час підготовки до проведення "Євробачення 2005" у Києві, заявила українська співачка та переможниця європейського пісенного конкурсу в 2004 році Руслана Лижичко.

12 років тому, під час підготовки пісенного конкурсу "Євробачення 2005", також мала місце кризова ситуація, повідомила українська співачка Руслана Лижичко, коментуючи ситуацію з відходом команди організаторів "Євробачення 2017".

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Створення кризових ситуацій, як і їхнє вирішення, залежить лише від нас. Подібна ситуація вже мала місце 12 років тому, коли "Євробачення" відбувалося у Києві. Саме тоді на посаду виконавчого продюсера "Євробачення 2005" було запрошено Павла Грицака, який вивів ситуацію із кризового стану", – написала Руслана.

На її думку, проведення "Євробачення 2017" у Києві – це питання міжнародного іміджу України.

"Я впевнена, що і сьогодні, навіть у ці стислі терміни, Павлові разом з командою під силу організувати роботу таким чином, щоб "Євробачення 2017" відбулося на гідному рівні. Я вдячна всім людям, причетним на сьогоднішній день до підготовки "Євробачення 2017", за їхню позицію і розуміння того, що світ потребує від України позитивного сигналу. Це питання міжнародного іміджу України. Все вказує на те, що немає жодної перешкоди, яку б ми не подолали, як і жодної проблеми, яку ми не могли б вирішити", – додала співачка.

Сьогодні команда, що працювала над проведенням "Євробачення 2017" в Україні, офіційно оголосила про припинення підготовки до конкурсу.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко пізніше заявив, що ніякі кадрові зміни не вплинуть на якість проведення "Євробачення 2017".

Україна отримала право на проведення "Євробачення 2017" після перемоги Джамали з піснею "1944" на конкурсі 2016 року. Конкурс відбудеться в Міжнародному виставковому центрі Києва.

Влада міста прогнозує, що на "Євробачення" до України приїдуть близько 20 тис. іноземців.

Руслана стала переможницею "Євробачення" у 2004 році. Тоді конкурс проходив у Туреччині.