Руслана: Відмивання нами грошей на "Євробаченні" – це, вибачте, повне лайно. Ми рятували ситуацію

Руслана Лижичко: Європейці поїхали із враженням, що Україна – прекрасна країна
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com

"Євробачення", що відбулося в Україні 2017 року, було одним із найдешевших за весь час проведення пісенного конкурсу, заявила українська співачка Руслана Лижичко в інтерв'ю головному редактору видання "ГОРДОН" Олесі Бацман.

"Євробачення" 2017 року вібулося в Україні "на відмінно". Про це заявила українська співачка і громадський діяч Руслана Лижичко в ефірі програми "БАЦМАН" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на каналі "112 Україна".

Відповідаючи на запитання, чи правда, що на "Євробаченні 2017" в Україні відмивали гроші, Лижичко сказала: "Відмивання грошей – це повне лайно".

"Вибачте, що я так різко відповідаю. Тому що я знаю людей, які провокували цю інформацію навколо "Євробачення". "Євробачення" відбулося відмінно. Це одне з найдешевших "Євробачень" за історію його проведення. Європа задоволена, весь піар у Європі позитивний, не сталося жодного критичного прецеденту у плані організації, безпека була дотримана, усі терміни були дотримані. Якими зусиллями? Ми вже не питаємо", – розповіла співачка.

Лижичко додала, що виконавчий директор "Євробачення 2017" Павло Грицак був єдиним антикризовим менеджером, якого вона рекомендувала на робочій групі, дійсно, у присутності всіх, зокрема і голови оргкомітету, прем'єра Володимира Гройсмана".

"Я відповідаю за свої слова: це був єдиний антикризовий менеджер, який міг на той момент (урятувати ситуацію. – "ГОРДОН"). Кінець грудня – у мене було дежавю... "Ви не в змозі провести "Євробачення"... Думаю, ну що ж таке?! У 2005 році я Віктору Ющенку (третьому президентові України. – "ГОРДОН") трохи вуха не повідривала, а тепер знову те ж саме... проте я розуміла: така моя доля. Я просто пояснювала: "Люди, ми у 2005 році прекрасно провели "Євробачення", ми знаємо динаміку, ми бачимо, що вже проґавили весь час. Ми можемо в такий відповідальний момент втратити шанс показати себе світові. А нам це потрібно, бо нам потрібна підтримка світу. І вона ще не раз буде потрібна"... Тим не менше, ми рятували ситуацію. Чесно тобі скажу, фахівці точно оцінять і зрозуміють це", – продовжила співачка.

За її словами, люди отримали шоу європейського рівня.

"Навіть у такий кризовий момент, коли в країні війна, коли в країні гинуть люди, ми у змозі подати себе Європі як світлу цивілізовану країну і показати, що немає тут ніяких людей, фашистів, які бігають і їдять дітей на Майдані. Це було важливо, і європейці поїхали із враженням, що Україна – прекрасна країна", – сказала Лижичко.

Руслана: Наливайченко і Аваков поїхали доганяти Януковича. Чи проводжати. Не знаю, як правильно, але давайте стібатися поки що, бо коли правда вилізе, нам погано стане. Читайте повну версію інтерв'ю

Пісенний конкурс "Євробачення 2017" проходив у Києві з 9-го до 13 травня 2017 року. Перемогу на ньому здобув представник Португалії Сальвадор Собрал із піснею Amar Pelos Dois.

12 травня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що після закінчення "Євробачення 2017" наполягатиме на проведенні перевірки витрачання державних коштів.

Виконавчий продюсер конкурсу Павло Грицак зазначав, що "Євробачення 2017" обійшлося бюджету в суму трохи більшу ніж €10 млн (327 млн грн)" і було "чи не найефективнішою інвестицією в міжнародний імідж України протягом останніх років".