Сакварелідзе: До коронавірусу не знав, де розміщуються легені

Сакварелідзе: Це вже якийсь діагноз, коли підходять і запитують: віриш чи не віриш у коронавірус
Фото: David Sakvarelidze / Facebook

Ексзаступник генпрокурора України Давід Сакварелідзе, який перехворів на тяжку форму COVID-19, закликав українців берегти себе.

Ексзаступник генпрокурора України Давід Сакварелідзе у програмі "Свобода слова Савіка Шустера", яка вийшла на телеканалі "Україна", назвав себе потерпілим від коронавірусної інфекції.

Експрокурор розповів, що провів два тижні в реанімації Олександрівської лікарні в Києві.

"Я пройшов через усі кола найтяжчої форми цього вірусу, незважаючи на те, що ніколи не хворів на хронічні хвороби, запалення легенів і взагалі не знав, де розміщуються легені до цієї хвороби", – сказав Сакварелідзе.

Він зізнався, що не розуміє людей, які з недовірою ставляться до коронавірусу.

"Це вже якийсь діагноз, коли підходять і запитують: віриш чи не віриш у коронавірус. Це наша реальність. Тому треба бути обережними, де можна – себе берегти. Не тільки Україна, але багато розвинених країн не можуть впоратися із цією тяжкою недугою", – підкреслив він.

У серпні Сакварелідзе перехворів на тяжку форму COVID-19.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Загальна кількість підтверджених випадків зараження коронавірусною інфекцією в Україні сягнула 148 756. Кількість пов'язаних із COVID-19 смертей –3076, продовжують хворіти 79 803 пацієнти.