СБУ перевірила готовність аеропортів України до терористичних загроз. Вісьмох чиновників притягнули до відповідальності

Персонал аеропортів отримав від СБУ рекомендації для попередження терористичних і диверсійних загроз
Фото: depositphotos.com

За підсумками перевірок Служби безпеки України, пов'язаних із запобіганням терористичним загрозам, керівника підрозділу одного з аеропортів країни звільнили із посади, повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки України провела комплексну перевірку для запобігання терористичним загрозам на об'єктах критичної інфраструктури аеропортів країни. Про це 2 листопада повідомляє пресслужба СБУ.

Перевірку проводили спільно з Державною авіаційною службою в "Борисполі", а також в аеропортах Харкова та Запоріжжя. За даними СБУ, заходи відбулися в умовах, максимально наближених до реальних. Зокрема, для визначення найуразливіших ділянок авіабезпеки умовні "зловмисники" застосовували імітаційні "засоби ураження".

Виявлені під час перевірки недоліки відпрацювали на місці, а персонал аеропортів отримав від спецслужби рекомендації для запобігання терористичним і диверсійним загрозам.

За підсумками перевірок керівника підрозділу одного з аеропортів звільнили із займаної посади, ще сімох чиновників притягнули до адміністративної відповідальності.