СБУ заборонила в'їзд до України американському актору Стівену Сігалу

Рішення про заборону в'їзду в Україну Стівену Сігалу ухвалено на підставі закону України "Про основи національної безпеки України"
Фото: Steven Seagal / Facebook

Рішення про заборону в'їзду до України ухвалюють за наявності достатньої кількості інформації, отриманої в установленому порядку, про факт скоєння громадянином суспільно небезпечного діяння, що суперечить інтересам держави, повідомила Служба безпеки України у відповіді на інформаційний запит "Апострофа" щодо в'їзду до країни американського актора Стівена Сігала.

Служба безпеки України на п'ять років заборонила в'їзд до країни американському актору Стівену Сігалу, йдеться у відповіді силового відомства на інформаційний запит "Апострофа".

"Користуючись частиною 1 статті 13 закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" та статтею 7 закону України "Про основи національної безпеки України", Службою безпеки України прийнято рішення про заборону виїзду в Україну вказаній особі терміном на 5 років", – зазначили у відомстві.

У Службі безпеки уточнили, що рішення про заборону ухвалюють за наявності достатньої кількості інформації,отриманої в установленому законом порядку, про факт скоєння громадянином суспільно небезпечного діяння, що суперечить інтересам безпеки України.

Улітку 2014 року Стівен Сігал виступав у анексованому Росією Криму на тлі сепаратистських прапорів. У листопаді 2016 року Сігал отримав громадянство Росії.