СБУ затримала чоловіка, який 16 разів повідомляв про "замінування" держустанов Харкова

За словами Абдули (на фото), експертиза підтвердила ідентичність голосу псевдомінера і затриманого громадянина
Фото: Владислав Абдула / Facebook

Оперативники Служби безпеки України затримали зловмисника після чергового повідомлення про мінування, заявив начальник пресцентру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Служба безпеки України затримала харків'янина, який систематично надсилав анонімні повідомлення про мінування державних установ Харкова. Про це 1 березня у Facebook заявив начальник пресцентру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

"Оперативники спецслужби задокументували, що цей харків’янин причетний щонайменше до 16 анонімних повідомлень про замінування Апеляційного суду, Господарського суду Харківської області, територіальних сервісних центрів МВС України", – написав Абдула.

За його словами, експертиза, проведена в Національному науковому центрі судових експертиз імені Бокаріуса, підтвердила ідентичність голосу псевдомінера й установленого громадянина.

Оперативники СБУ затримали зловмисника після чергового повідомлення про мінування.

Правоохоронці готуються повідомити затриманого про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, скоєне повторно) Кримінального кодексу України.