Семирічна дівчинка, яка втратила ногу внаслідок ракетного удару РФ, виграла змагання із художньої гімнастики

Олександра Паскаль займається гімнастикою з трьох років
Фото: omr.gov.ua
Семирічна Олександра Паскаль, яка у 2022 році втратила ногу внаслідок ракетного удару російських окупантів по Одеській області, взяла участь у перших після протезування й реабілітації змаганнях із художньої гімнастики.

Про це уповноважена президента України з прав дитини Дар'я Герасимчук розповіла у Facebook 3 червня.

"До сліз... Щойно отримала повідомлення від Маші, мами Сашеньки Паскаль: "Сьогодні були наші перші змагання!" Я дивилася і не могла повірити, як швидко вона реабілітувалася! А найголовніше, яка мотивація потужна повинна бути у семирічної дівчинки, щоб так реактивно повернутися в художню гімнастику з протезом ноги!" – написала вона й опублікувала відео виступу.

Марія Паскаль, мама Олександри, уточнила: її дочка перемогла у змаганні, яке відбувалося у Чорноморську (Одеська область).

Українська гімнастка, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова висловила захоплення дівчинкою.

"Сашо Паскаль, ти і є Україна. У тобі вся сила, уся воля і весь наш внутрішній світ. Тобою неможливо не пишатися! Один цей вступ, одна ця перемога варта всіх наших медалей на Олімпіадах за роки незалежності, – наголосила Різатдінова. – Я знаю, як важко дається кожна перемога кожної спортсменки в нашому виді спорту. Але яких зусиль вона вартувала тобі, можу лише уявити. Дякую тобі, дякую, що надихаєш і вчиш усіх нас радіти кожному дню, кожній перемозі!"

Олександра Паскаль втратила ногу внаслідок обстрілу Затоки Одеської області у травні минулого року. Як писала Марія Паскаль, її донька мала багато переломів, вона перебувала в медикаментозній комі. Пізніше дівчинці ампутували ногу.

У березні 2023 року Одеська міськрада повідомила, що дівчинці встановили біонічний протез, вона проходить реабілітацію і повертається в гімнастику – нею дитина займається з трьох років.