Серед силових відомств українці найбільше довіряють СБУ і Нацполіції – соцопитування

Згідно із соцопитуванням, із керівників правоохоронних органів українці найменше довіряють Авакову

Фото: ЕРА

Більшість українців не довіряє правоохоронним органам і негативно ставиться до їхніх керівників; найменше довіри – до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Про це свідчать дані опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова.

У жодного правоохоронного відомства України або його керівника немає позитивного балансу позитивних і негативних оцінок. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова.

Найбільше серед силових відомств українці довіряють Службі безпеки України та Національній поліції – баланс становить -24,7 і -24,9 відповідно, а не довіряють Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) – баланс -58,7 і -59,9.

Фото: dif.org.ua

Серед керівників правоохоронних відомств найменше довіри у громадян України до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, його баланс позитивної/негативної оцінки становить -52%. У директора НАБУ Артема Ситника – баланс -41%, у керівника САП Назара Холодницького – -40%, генеральної прокурорки Ірини Венедіктової – -39%, в.о. голови Державного бюро розслідувань Олександра Соколова – -33%.

Фото: dif.org.ua

Найбільше з керівників силових відомств українці довіряють голові СБУ Івану Баканову – -30%.

Дослідження проводили 3–9 липня 2020 року методом опитування 2022 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

За даними опитування фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва та Центру Разумкова, у грудні 2017 року рівень довіри українців до Авакова також був дуже низьким – -75%, менше довіряли тільки колишньому прем'єр-міністру України Арсенієві Яценюку – -81%.