Шкарлет розповів, скільки освітян в Україні вакциновано проти COVID-19

Щонайменше одну дозу вакцини ввели майже 92% учителів шкіл, повідомив міністр освіти
Фото: EPA
В Україні повний курс вакцинації проти коронавірусу станом на 4 листопада пройшло майже 835 тис. працівників освіти. Про це в Telegram повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

"Станом на сьогодні повний цикл щеплення від COVID-19 отримали майже 835 тис. вихователів садочків, учителів шкіл, профтехів, коледжів, викладачів університетів та інших працівників закладів освіти", – написав він.

За словами Шкарлета, щонайменше одну дозу ввели майже 88% працівників сфери дошкільної освіти, майже 92% – сфери загальної середньої, 94,5% – спеціалізованої, майже 91% – професійної та професійно-технічної, 89% – професійної вищої та майже 81% – професійної вищої.

Міністр повідомив, що щонайменше одну дозу вакцини ввели майже 92% учителів шкіл.

"Двома дозами вакциновано понад 474 тис. працівників закладів загальної середньої освіти, або 73,5%", – написав він.

Найбільша кількість вакцинованих щонайменше однією дозою працівників шкіл у Хмельницькій (майже 99%), Миколаївській (97,5%), Київській (97,4%), Харківській (96,4%) та Донецькій (96%) областях.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

МОЗ України 7 жовтня видало наказ, згідно з яким обов'язково мають бути вакцинованими проти коронавірусу педагоги, працівники центральних органів виконавчої влади, міністерств та їхніх структурних підрозділів, а також місцевих, районних та міських державних адміністрацій. Він набуде чинності 8 листопада.

Вакцинація в Україні стартувала 24 лютого. Зараз можуть робити щеплення всі охочі віком від 12 років.  

Станом на 4 листопада у країні щонайменше одну дозу вакцини ввели 10,9 млн осіб, а 7,7 млн українців дістали дві дози та завершили імунізацію.