Шмигаль розповів, як відновлення навчального процесу вплинуло на поширення COVID-19

Шмигаль: За минулу добу захворіло 40 учнів і 32 вчителі
Фото: kmu.gov.ua

В Україні 37 закладів середньої освіти проводять навчання дистанційно, повідомив прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль.

В Україні 501 клас опинився на самоізоляції. Про це 14 вересня на нараді президенту України Володимирові Зеленському доповів прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль, повідомляє сайт глави держави.

За словами Шмигаля, 37 закладів середньої освіти проводять навчання дистанційно.

Упродовж минулої доби захворіло 40 учнів і 32 вчителі, а з початку нового навчального року лабораторно підтверджено 273 випадки коронавірусної інфекції серед учнів і 296 – серед учителів.

Зеленський зазначив, що в деяких школах не вистачає захисних масок. Водночас, за словами глави держави, у регіонах є понад 3 млрд грн, які можна витратити на забезпечення навчальних закладів засобами індивідуального захисту.

Шмигаль зі свого боку повідомив, що уряд уже запропонував парламенту підтримати законопроєкт, який вносить зміни до бюджету, і, серед іншого, дозволяє використовувати кошти місцевих бюджетів на закупівлю засобів індивідуального захисту.

Наприкінці серпня в Україні оновили правила навчання у школах в умовах поширення коронавірусної інфекції. Зокрема, у регіонах з "помаранчевим" рівнем адаптивного карантину педагогам рекомендують вчити дітей із застосуванням захисних щитків, а в регіонах із "жовтим" і "зеленим" – "просто дотримуватися певної дистанції". Якщо коронавірус виявлять у когось із учнів, на самоізоляцію відправлять весь клас.

Дистанційне навчання передбачено тільки в регіонах "червоної" зони, заявив 30 серпня міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Станом на 10 вересня на самоізоляції в Україні було 145 із більше ніж 199 тис. класів.

Станом на ранок 14 вересня загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 в Україні сягнула 156 797. Померло 3211 осіб (33 протягом останньої доби), видужало 69 543 пацієнти (650 протягом доби).