Шмигаль розповів, коли почнуть виплачувати доплати до пенсій людям віком від 75 років

Шмигаль заявив, що такі доплати запровадять уперше в історії
Фото: Денис Шмигаль / Facebook
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що із жовтня 2021 року пенсіонерам віком від 75 років встановлять постійні додаткові доплати по 400 грн. У постанові Кабінету Міністрів України повідомляли, що виплати почнуть із липня цього року.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що постійні додаткові доплати по 400 грн для пенсіонерів віком від 75 років встановлять із жовтня. Про це 27 лютого він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Із жовтня цього року вперше в історії будуть встановлені постійні додаткові доплати по 400 грн для пенсіонерів, старших за 75 років", – заявив Шмигаль.

Він також нагадав, що з 1 березня в Україні почнуть індексацію пенсій. За його словами, збільшення виплат для понад 8 млн пенсіонерів становитиме 11%, або в середньому 300 грн. Підвищення пенсій торкнеться більше ніж 8 млн пенсіонерів.

У постанові Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 року повідомляли, що з 1 липня 2021 року встановлять виплати щомісячної компенсації до 400 грн пенсіонерам віком понад 75 років, у яких пенсійна виплата не перевищує розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні.

17 лютого Кабінет Міністрів України на засіданні затвердив бюджет Пенсійного фонду, в якому, зокрема, передбачив зростання пенсій у зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати та їх індексацією. Видатки фонду прогнозують на рівні 495,5 млрд грн.

В Україні з 1 січня підвищили мінімальну зарплату, її встановлено на рівні 6 тис. грн на місяць.

За даними Пенсійного фонду, в Україні понад 11,1 млн пенсіонерів. Середній розмір пенсії станом на 1 січня – 3507 грн.