Ситуація із коронавірусною інфекцією в Україні така ж, як і в інших країнах – Степанов

Степанов закликав українців сконцентруватися на дотриманні правил
Фото: moz.gov.ua

В Україні зростатиме кількість інфікованих коронавірусом і заповнюватимуться ліжка в лікарнях, попередив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

В Україні епідемічна ситуація з коронавірусною інфекцією така ж складна, як і в інших країнах. Про це 4 листопада на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми вже можемо чітко констатувати, що легко пройти цей процес (другу, скажімо так, хвилю коронавірусу) нам не вдасться. Це не вдалося жодній країні, підкреслюю, і ви бачите, що відбувається в цілому світі. Так само відбуватиметься і в нас: кількість зростатиме, ліжка заповнюватимуться", – сказав міністр.

За словами Степанова, українцям "зараз дуже важливо сконцентруватися" на дотриманні правил протиепідемічної безпеки.

Він також зазначив, що в низці європейських країн ситуація з поширенням COVID-19 складна. Зокрема, глава МОЗ підкреслив, що у Франції щодня виявляють по 40–50 тис. нових пацієнтів.

Станом на 4 листопада в Україні зареєстровано 420 617 випадків коронавірусної інфекції, з них рекордні 9524 – за останню добу. Помер уже 7731 пацієнт із COVID-19, одужало загалом 176 404 особи.

У світі, за даними американського Університету Джонса Гопкінса, станом на 4 листопада зареєстровано понад 47,4 млн випадків COVID-19. Україна за цим показником перебуває на 19-му місці.