"Слугуватиме укриттям". Влада Харкова оголосила, що збудує для метрополітену підземне депо

За даними ЗМІ, депо побудують на Олексіївській лінії
Фото: Харківський метрополітен / Facebook

У Харкові, який регулярно обстрілюють російські окупанти, збудують підземне депо для техніки метрополітену. Про це в ефірі національного телемарафону оголосив мер міста Ігор Терехов, повідомляє 2 січня у Facebook Харківська міська рада.

"Ми продовжуємо працювати з нашими міжнародними партнерами стосовно будівництва нових станцій метрополітену. Для нас це знаковий проєкт, і кошти на нього вже виділені. Також він передбачає будівництво підземного депо, яке раніше планувалося збудувати на поверхні. Але ми змінили проєктно-кошторисну документацію й будуватимемо депо під землею. Воно слугуватиме укриттям для метротранспорту", – сказав Терехов.

KharkivToday пише, що йдеться про депо "Олексіївське" на Олексіївській лінії.

У вересні 2019 року український уряд затвердив порядок і умови використання для будівництва ще двох станцій Олексіївської лінії Харківського метрополітену коштів спільного проєкту Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. Станом на зараз у Харкові 30 станцій метро, які розташовані на трьох лініях.

Контекст:

Російські окупанти після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року періодично обстрілюють Харків, зокрема об'єкти метрополітену, внаслідок чого, зокрема, припиняли подавання електроенергії для поїздів підземного транспорту.

У червні росіяни обстріляли одне з депо метро Харкова, унаслідок чого, за даними поліції, поранення дістав електрик.

У кінці 2023-го й на початку 2024 року обстріли Харкова з боку країни-агресора Росії почастішали.